Sådan får du styr på dødsboet

Vi har samlet en lang række gode råd til dig som selv vi stå for rydningen.

Glade dødsbo kunder

Veletableret firma

Dødsbo rydning

Markedets bedste omdømme

Dødsbo betaling

Dødsboer siden 1996

Hvordan håndterer man et dødsbo? 

Står du med et dødsbo  så vil vi her prøve at hjælpe dig

Sådan tager du fat på dødsboet

Når du mister en nær slægtning, står du med et dødsbo. Et dødsbo indeholder alt lige fra tandbørsten i badeværelset, vasketøjet, bøger på natbordet, nøgler til døren og gamle møbler og malerier; listen kan gøres uendelig. Alle disse ting kan være smertefulde påmindelser om den afdøde. Men alligevel er det sikkert mere smertefuldt, at se tingene havne i affaldscontaineren. Hvis du ikke kan få dig selv til at smide ting ud, så find nogen, der kan hjælpe. Venner og fjernt stående familie, er ofte villige hjælpere. Tænk på det som en måde, hvor du kan hjælpe dem til at hjælpe dig. Fortæl dem, hvad du ønsker at slippe af med. Bed dem om at smide det ud, når de går. Ting med minder er særligt svære at skille sig af med. Snup en kasse til pulterrummet til disse ting. Nogle dvæler længe ved den afdødes ejendele i dødsboet, mens andre helst vil have det overstået. Vi har forståelse for begge situationer og tilbyder alt lige fra den totale oprydning, til bortskaffelse og sortering af affald på miljørigtig vis samt afmontering af gardiner og tæpper – selv kælderrum og loftsrum rydder vi.

4 praktiske råd til dødsboet

Her fire praktiske råd du måske kan bruge inden du kontakter Dødsbo Hjælpen:

 • Hvem skal deltage i oprydningen af dødsboet? Vil du eller de nærmeste efterladte gøre det alene, eller er der behov for støtte fra andre?

 

 • Nære familiemedlemmer, der ikke kan være til stede? Det er vigtigt at spørge dem på forhånd og gå i detaljer. At smide ting ud eller give noget væk, der er af værdi for andre familiemedlemmer kan skabe konflikter. At tro, at I ved, hvad der er vigtigt for andre medlemmer af familien, er det værste, I kan gøre.

 

 • Prioriteringer og planlægning af rydningen af dødsboet. I hvilken orden vil I gennemgå tingene? Dette er afhængigt af, hvordan I prioriterer. Hvis den afdøde f.eks. ejede en lille virksomhed, eller tog sig af alle regninger, som gik gennem kontoret, er det sandsynligvis en første prioritet at tjekke, om der er udestående tilgodehavender. At gå frem rum for rum med planlægningen, virker som det mest systematiske?

 

 • Kør i jeres eget tempo, når dødsboet skal organiseres. Hvor meget tid vil I bruge på de ting I skal igennem? Dette kan være overvældende. Du vil sandsynligvis falde over objekter, du ikke har set i lang tid. De kalder minderne frem om den, du har mistet. Det kan være fristende, at gøre det hele på én gang, men tag de pauser, der er vigtige. Nogle ting er svære at skille sig af med, selvom den rationelle del af din hjerne fortæller, at du ikke har brug for dem. Overvej at fotografere ting, så du kan oprette en hukommelsesbog med billeder.

Sådan skal i gøre

Nu er I klar til at begynde med disse punkter på dagsordenen:

 • Foreslå hvilke ting andre skal have og hvilke du selv ønsker dig? Pas på med, at ting ikke hober sig op, og bliver til mere end I har plads til?
 • Hvilke ting i dødsboet vil I sælge?
 • Hvilke ting skal doneres eller smides væk?
 • Hvilke ting føler I jer ikke sikre på?

Valget mellem salg af dødsbo eller donationer er svært. Men når I har besluttet jer, står vi til rådighed. Vi opkøber dødsboer og behandler situationen med finfølelse, akkuratesse og empati. Når beslutningen er truffet m.h.t. salg af dødsboet, kan I kontakte os på 50 65 22 22 eller på e-mail. Vi ønsker at få at vide, hvor stor en del vi kan opkøbe af dødsboet, og hvad vi evt. skal lave udover at fjerne dette? Vi aftaler en dato, hvor vi vil ankomme. Vort faglige team vil arrivere som aftalt og bortskaffe det aftalte. Hasteopgaver er ingen sag. Vi klarer dem med stor fleksibilitet. Vi har grebet om det hele med 20 års erfaring ’i baglommen’ og med en ankomstgaranti indenfor tre hverdage.

Vi skal ikke blande os i juraen, men husk at et dødsbo kan behandles som et privat skifte eller et skifte med en bobestyrer? Det sidste indebærer, at den afdøde har udpeget en person som bobestyrer, eller at bobestyreren er en advokat, som skal have et salær for sine ydelser.

Få et tilbud i dag

Kontakt@dodsbo-hjelpen.dk

Få et tilbud i dag på Køb og
rydning af dødsbo

 • Top 3 i Kategori
 • Vurdering 4.9 / 5
 • “Fremragende” Bedømt

Skal vi ringe dig op?

Afdelinger i nærheden

Dødsbo Valby
Dødsbo Charlottenlund
Dødsbo Nørrebro

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster det at få ryddet et dødsbo?

Alle vores vurderinger af dødsboer er gratis og altid helt uforpligtende.

Da intet hjem er ens, har vi desværre ingen faste priser. Vi giver en pris på rydning og opkøb i forbindelse med en vurdering. Vi baserer vores vurdering ud fra inventaret i hjemmet og hvor mange timers arbejde det tager vores medarbejdere at rydde dødsboet. Derfor afhænger vores priser af, hvor mange møbler der skal fjernes samt hvor langt der er til den nærmeste genbrugsstation. Når vi har inspiceret boet og anslået prisen på arbejdstiden, bliver dette fratrukket værdien af dødsboet, og I vil blive oplyst om hvor meget I vil få ud af at sælge dødsboet, eller omvendt, hvad der skal betales for selve rydningen af boet.

Overvejelser ved valg af dødsbo firma

Vores prisfastsættelse er baseret på 20 års viden og erfaring inden for dødsbobranchen, hvorimod auktionshusenes vurderinger af genstandene kun er vejledende og et kvalificeret gæt, hvilket ikke skal forveksles med en garanti for, hvad de reelt vil indbringe på en auktion. Vurderingsmanden mangler ofte de fornødne færdigheder til at vurdere dødsboets dagsværdi. Vores vurderinger er ikke afhængige af, at vi finder den rigtige køber på det rigtige tidspunkt. Vi har et bredt netværk af kontakter i den antikke industri og det sekundære marked fra dødsbo og ved hvor og hvordan den mest gunstige pris opnås ved opkøb af dødsbo. Det er vigtigt for os at vores kunder er tilfredse. Derfor bestræber vi os på, altid at give dig en individuel og personlig service samt en fair pris for dit dødsbo – vi går altid efter en win-win situation. se evt. mere under tømning af dødsbo 

Hvor langt tid tager det at rydde et dødsbo?

Vi er vant til at arbejde med stramme tidsfrister inden for dødsbo, men det er altid godt at være ude i god tid hvis du står og skal afhænde et dødsbo.

Præcis hvor lang tid vi har brug for, afhænger blandt andet af omfanget på dødsboet som skal ryddes.
Som tommelfingerregel for totalløsninger af rydning af dødsbo med værdiansættelse, tømning og rengøring, skal der regnes med en uges tid. Det er dog muligt, at bestille Express rydning af dødsbo. Kontakt os, så vi kan blive aftale en tidsplan, der passer dig.

se evt. mere under Hvordan foregår det?

Hvor lang tid tager vurderingen?

Gennemgangen tager typisk 30 min.

Skal jeg selv sørge for noget?

I behøver ikke at gøre noget, alt kan overlades urørt til os. Vi plejer at sige, at du kan gøre så lidt eller så meget som du ønsker. Så gør vi resten. Hvorefter i vil få et uforpligtende tilbud med det samme. Vi anbefaler dog altid at I er afklaret med de effekter der har affektionsværdi for jer og som I ønsker at beholde.

Hvordan er processen?

Når du har accepteret vores tilbud, så aftaler vi en dato for udlevering af nøgler samt hvornår rydningen senest skal være færdig. Vi kontakter dig så snart vi er med rydningen af dødsboet. Hvis der opstå spørgsmål undervejs i forbindelse med rydningen, vil vi kontakte dig således at rydningen bliver som du ønsker det.

Anmeldelser på Trustpilot

(4.9/5 – Fremragende)

[slide-anything id=”227593″]

Få en gratis vurdering

Ring 50 65 22 22 for en uforpligtende samtale med en af vores erfarne vurderingseksperter om boet eller få en gratis vurdering.
Vi hjælper gerne med alle dine spørgsmål. Alle vores vurderingseksperter er kompetente, modne og venlige.

Vi støtter den gode sag

Hos Dødsbo Hjælpen støtter vi hvert år en lang række gode formål.
Her er et udpluk af nogle af de formål vi har støttet økonomisk i 2019.

Logo_BU_2016 copy
erhvervspartner-red-barnet copy
logo-folkekirkens

Vi har stadig åben

Eller skriv dit nummer her, så ringer vi til dig

dødsbo københavn

+45 50652222

Call Now Button