Sådan får du styr på dødsboet

 

Ring til os nu ☎️️ 50 65 22 22

Hvordan håndterer man et dødsbo?

Når du mister en nær slægtning, står du med et dødsbo. Et dødsbo indeholder alt lige fra tandbørsten i badeværelset, vasketøjet, bøger på natbordet, nøgler til døren og gamle møbler og malerier; listen kan gøres uendelig. Alle disse ting kan være smertefulde påmindelser om den afdøde. Men alligevel er det sikkert mere smertefuldt, at se tingene havne i affaldscontaineren. Hvis du ikke kan få dig selv til at smide ting ud, så find nogen, der kan hjælpe. Venner og fjernt stående familie, er ofte villige hjælpere. Tænk på det som en måde, hvor du kan hjælpe dem til at hjælpe dig. Fortæl dem, hvad du ønsker at slippe af med. Bed dem om at smide det ud, når de går. Ting med minder er særligt svære at skille sig af med. Snup en kasse til pulterrummet til disse ting. Nogle dvæler længe ved den afdødes ejendele i dødsboet, mens andre helst vil have det overstået. Vi har forståelse for begge situationer og tilbyder alt lige fra den totale oprydning, til bortskaffelse og sortering af affald på miljørigtig vis samt afmontering af gardiner og tæpper – selv kælderrum og loftsrum rydder vi.

4 praktiske råd til dødsboet

Her fire praktiske råd du måske kan bruge inden du kontakter Dødsbo Hjælpen:

  1. Hvem skal deltage i oprydningen af dødsboet? Vil du eller de nærmeste efterladte gøre det alene, eller er der behov for støtte fra andre?
  2. Nære familiemedlemmer, der ikke kan være til stede? Det er vigtigt at spørge dem på forhånd og gå i detaljer. At smide ting ud eller give noget væk, der er af værdi for andre familiemedlemmer kan skabe konflikter. At tro, at I ved, hvad der er vigtigt for andre medlemmer af familien, er det værste, I kan gøre.
  3. Prioriteringer og planlægning af rydningen af dødsboet. I hvilken orden vil I gennemgå tingene? Dette er afhængigt af, hvordan I prioriterer. Hvis den afdøde f.eks. ejede en lille virksomhed, eller tog sig af alle regninger, som gik gennem kontoret, er det sandsynligvis en første prioritet at tjekke, om der er udestående tilgodehavender. At gå frem rum for rum med planlægningen, virker som det mest systematiske?
  4. Kør i jeres eget tempo, når dødsboet skal organiseres. Hvor meget tid vil I bruge på de ting I skal igennem? Dette kan være overvældende. Du vil sandsynligvis falde over objekter, du ikke har set i lang tid. De kalder minderne frem om den, du har mistet. Det kan være fristende, at gøre det hele på én gang, men tag de pauser, der er vigtige. Nogle ting er svære at skille sig af med, selvom den rationelle del af din hjerne fortæller, at du ikke har brug for dem. Overvej at fotografere ting, så du kan oprette en hukommelsesbog med billeder.

 

Sådan skal i gøre

Nu er I klar til at begynde med disse punkter på dagsordenen:

  • Foreslå hvilke ting andre skal have og hvilke du selv ønsker dig? Pas på med, at ting ikke hober sig op, og bliver til mere end I har plads til?
  • Hvilke ting i dødsboet vil I sælge?
  • Hvilke ting skal doneres eller smides væk?
  • Hvilke ting føler I jer ikke sikre på?

Valget mellem salg af dødsbo eller donationer er svært. Men når I har besluttet jer, står vi til rådighed. Vi opkøber dødsboer og behandler situationen med finfølelse, akkuratesse og empati. Når beslutningen er truffet m.h.t. salg af dødsboet, kan I kontakte os på 50 65 22 22 eller på e-mail. Vi ønsker at få at vide, hvor stor en del vi kan opkøbe af dødsboet, og hvad vi evt. skal lave udover at fjerne dette? Vi aftaler en dato, hvor vi vil ankomme. Vort faglige team vil arrivere som aftalt og bortskaffe det aftalte. Hasteopgaver er ingen sag. Vi klarer dem med stor fleksibilitet. Vi har grebet om det hele med 20 års erfaring ’i baglommen’ og med en ankomstgaranti indenfor tre hverdage.

Vi skal ikke blande os i juraen, men husk at et dødsbo kan behandles som et privat skifte eller et skifte med en bobestyrer? Det sidste indebærer, at den afdøde har udpeget en person som bobestyrer, eller at bobestyreren er en advokat, som skal have et salær for sine ydelser.

     

        Ring til os

        50 65 22 22 

        Alle dage: 08-20

1

     

        Skal vi ringe dig op?

     

Døgnservice: Få en gratis vurdering

Ring 50 65 22 22 for en uforpligtende samtale med en af vores erfarne dødsbo konsulenter om boet eller få en gratis vurdering.
Vi hjælper gerne med alle dine spørgsmål. Alle vores dødsbo konsulenter er kompetente, modne, venlige.

Call Now Button

Pin It on Pinterest